به گزارش خبرگزاري مهر، عصر بيست و نهم مرداد ماه ، موعد گردهم آيي شاعران و اهل قلم در بروجرد - از توابع استان لرستان - است ؛ دياري كه يادآور زنده ياد دكتر عبدالحسين زرين كوب ، دكتر سيد جعفر شهيدي ، زنده ياد مهرداد اوستا و تعدادي ديگر از فرهيختگان نجيب فرهنگ ، انديشه و ادب اين مرز و بوم است .
نام عبدالجبار كاكايي ، مشفق كاشاني ، حميد سبزواري ، علي رضا قزوه ، ابوالقاسم حسينجاني ، غلامرضا كافي ، بيژن ارژن ، كامران شرفشاهي ، سيد محمود سجادي ، صائم كاشاني و ... در فهرست مدعوين كنگره به چشم مي خورد و از اين ميان فقط شعرهاي كاكايي و مشفق كاشاني به دليل عدم حضورشان ناشنيده باقي مي ماند .
سال پيامبر اعظم (ص) در واقع محملي را براي علاقه مندان و ارادتمندان به شخصيت و طريقت مقدس آن حضرت فراهم مي آورد تا دمي در اين وسعت نوراني تدبر و انديشه كنند و " ادبيات و شعر " به حق ، يكي از بهترين فانوس هايي مي تواند باشد كه در اين حريم ، برفروزد و به سهم خود ، گرمي و روشني ببخشد ، هنر و ادبيات ، از ديرباز در جهان پلي روشن به انديشه ها و افكار گوناگون بوده و بسياري از مفاهيم ناب و ارزنده و اسلامي و انساني با بهره گيري از همين شيوه به مخاطبان انتقال يافته است .
پس از تلاوت آياتي چند از كلام الله مجيد ، برنامه ويژه اي با موضوعيت سال پيامبر (ص) اجرا مي شود كه شور خاصي در مراسم ايجاد مي كند ، نوجواني فانوس به دست از انتهاي سالن حركت مي كند تا در نهايت در جايگاه ، به نام مبارك محمد (ص) مي رسد و بانگ صلوات مردم در فضا طنين انداز مي شود ، نورپردازي سالن و آواها و نواهايي كه همزمان در سالن پخش مي شود ، فضا را كاملا آماده مي كند براي برگزاري كنگره شعر نبوي .
تالار دكتر عبدالحسين زرين كوب در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بروجرد ، صبح روز دوشنبه - سي ام مرداد ماه - پذيراي اقشار مختلف مردم شهر و فرهنگ دوستان و ارادتمندان به پيامبر اعظم (ص) است ، ميهماناني نيز از تهران ، كرمانشاه ، بروجرد ، مشهد ، همدان ، ملاير ، خرم آباد و ... در اين كنگره سراسري گرد آمده اند تا با زبان شعر و ادب از پيامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد (ص) بگويند .
سبزواري با خواندن دو شعر ، حضور خود را درجايگاه اعلام مي كند و در ادامه به بررسي شعر ديني و معرفي اجمالي سرآمدان و چهره هاي شاخص اين حوزه مي پردازد ، پس از پايان برنامه تعدادي از مردم به ويژه جوانان گرداگرد او مي آيند و از وي مي خواهند عوامل بازدارنده پيشرفت و توسعه ادبيات ديني در كشور را معرفي كند يا حداقل راهكاري دراين زمينه ارائه نمايد ، چرا كه حميد سبزواري در صف منتقدان جدي شعر و جشنواره هاي ادبي در سالهاي اخير است و بارها در رسانه ها نظرات خود را در اين زمينه منعكس كرده است .
در فواصل اجراي شعرخواني توسط شاعران معاصر مدعو ، شاعران و ادباي جوان نيز از استان لرستان و استانهاي همجوار به قرائت تازه ترين سروده هاي خود ، متناسب با موضوع كنگره مي پردازند ، در پاره اي از اشعار اين عزيزان رگه هايي از انديشه و عواطف اصيل شعري موج مي زند ، آنها خودشان را در شعرشان جاري و ساري ساخته اند و رنگين كماني از احساسات ناب خود را با رودخانه جوشان " شعر " راهي ذهن مخاطبان مي كنند .
* ابياتي از اشعار قرائت شده :
نور محمد ناصري - دهلران :
مي آيد آرام آرام ، مردي كه نامش " امين " است
مردي كه ورد زبانش ، سوگند زيتون و تين است
پروانه نجاتي - شيراز :
بخوان به نام خدايي كه دوستت دارد
زخون بسته اي آنگونه آفريد تو را
مهدي يوسف وند - الشتر :
ز انوار خداوندي ، فروغي بر زمين آمد
ز بطن كوثر ايمان ، نسيمي عنبرين آمد ..
ميثم قليان - اليگودرز :
آن شب همه جا سپيده بر در مي زد
خورشيد به رغبت از افق سر مي زد
تا بال به زير پاي آن مرد كشد
جبريل در آستانه پرپر مي زد
معصومه عيسي وند - اراك :
وقت اذان شده است و قد قامت الصلواه
آري شكست دين تو عزي ، منا و لات
زليخا رضواني - تنكابن :
رسول عشق ؛
پيغام تبسم گلهاي محمدي را جار مي زند
لب وا مي كند
و يك پيام سبز
در راه است ..
غلامرضا كافي - شيراز :
هر چه ذوق ديدنش را اشك پرپر كرده اند
سير حيرت خانه بال كبوتر كرده اند
صديقه عظيمي نيا - يزد :
طاق كسري به حرف آمد و گفت :
آمدي عرش را تكان بدهي
شب شبيه تراوش مهتاب
راه و بيراهه را نشان بدهي ...
محمد جواد آسمان ار اصفهان :
اي خاتم پيامبران ، نقش روي تو
شد آخرين جواب تمام سوال ها
صائم كاشاني از بروجرد :
بيت الغزلي ، ترانه از تو
گل نغمه عاشقانه از تو
اي گلبن باغ آفرينش
در گلشن جان ، نشانه از تو
اي سبزترين نهال هستي
من شهر خزان ، جوانه از تو ...
* معجزه شعر
سيد علي اشرف شريعتمداري - دبير كنگره
" سيد علي اشرف شريعتمداري " از شاعران معاصر كشور و دبير كنگره سراسري شعر نبوي در بروجرد ، برگزاري اين كنگره را گامي در اعتلاي ادبي كشور و گراميداشت سال پيامبر اعظم (ص) با هنر و ادبيات متعهد ، در راستاي منويات مقام معظم رهبري مي داند . شريعتمداري از چهره هاي فعال ادبي و مبدع " روز پدر " در خجسته ميلاد امام علي (ع) است ، او تا به حال در اين استان ، همايش ها و كنگره هاي ادبي فراواني را در مناسبت هاي مختلف ديني ، ملي و دفاع مقدس برگزار كرده است .
* شعر انقلاب به پايان رسيده است
ابوالقاسم حسينجاني - شاعر معاصر ، پشت تريبون قرار مي گيرد و قبل از خواندن شعر ، نكاتي بر مي شمرد ، از جمله سخنان او ، لزوم اختصاص وقت بيشتر به شعرخواني شاعران به جاي سخنراني هاي مرسوم و برگزاري نشست ها و جلسات گفتگو و نقد و بررسي " شعر " است . حسينجاني كه شعر مشهور " جاده و اسب مهياست بيا تا برويم / كربلا منتظر ماست بيا تا برويم " را سروده است ، با صراحت اعلام مي كند كه : " شعر انقلاب به پايان رسيده است " . وي وجود نوعي تصنع و تعارف ميان شاعران و جدي نگرفتن ادبيات را در زمان حاضر ، از عوامل اين ركود عنوان مي كند .
داوري هاي نابسامان و به دور از عدالت در حوزه شعر ، برپايي جشنواره هاي گروهي و فرمايشي ، انحصارگرايي تعدادي محدود از شاعران در دستيابي به بودجه هاي دولتي و سازماني ، فقدان برنامه كارآمد مطالعاتي و پژوهشي در ميان شاعران معاصر و ... از جمله انتقاداتي است كه در سخنان او مطرح مي شود .
تعدادي از شاعران مدعو ، پس از پايان شعرخواني به تهران بازمي گردند تا در برنامه هاي مشابهي نيز كه با همين مناسبت در تهران براي آنها تدارك ديده شده ، حضور يابند ، همزمان با اين روز ( سي ام مرداد ماه ) شب شعر بعثت به همت دكتر سيد علي موسوي گرمارودي در شرف برگزاري است كه ميزبان شاعراني چون : عبدالجبار كاكايي ، محدثي خراساني ، ابوالقاسم حسينجاني ، علي رضا قزوه و ... است .
كوشا ، ذاكر ، عزيزي ، حاتمي ، كاوند ، ميري ، ني زن ، حسيني و ده ها تن ديگر از شاعران با شعرهايشان به كنگره گرمي مي بخشند و سرانجام كنگره در سي و يكم مرداد ماه همزمان با عيد بعثت به كار خود پايان مي دهد .
نظر شما